Alla inlägg under juli 2007

Av Maximilia - 19 juli 2007 01:07

Idag så var det dags att köra allt det vi rensat ut och klippt ner från våra häckar. Jesper lånade bil med dragkrok av svåger Göran sedan hämtade han hyrsläpet. Sen var det bara att sätta igång att lasta.

Mormor Janet kom och tog hand om Maxan så att vi kunde jobba ostört. Två vändor till tippen senare var allt bråte borta. Sen fick vi bråttom! Vi skulle även hinna med att hämta pellets och hade bara hyrt släpet i 4 timmar. Med 5 minuters marginal lämnade Jesper tillbaka släpet.


Resten av eftermiddagen och kvällen så slappde vi bara, vi tyckte att vi var värda det efter allt vårt slit.

Av Maximilia - 18 juli 2007 00:57

En otroligt lycklig tjej fick hjälpa pappan att tvätta bilen... Sen blev allt blött och när hon hackade tänder så fick de gå in och bada i stället! Så bilen blev inte tvättad!... Men vi skrattade så vi grät! :)


(Min man har allt märkligare sätt att komma undan biltvätt...)


Obsevera också dagens projekt i bakgrunden... Målar ett fint runt bord som de förra ägarna lämnade i garaget! :)

Av Maximilia - 16 juli 2007 23:45

Första semesterdagen är strax avslutad. Och jösses vilken smakstart! Eller...


Vaknade vid 7 av att dottern spelade och slamrade med hjälp av nya leksaker hon fick av sin mormor i helgen, grrrrr.... Min goe man lät mig somna om och jag blev väckt igen kl 11 (!!!) av min dotter som kom uppkrypandes för trappan och meddelade att det var dags att stiga upp! "Mamman!!"


Vinglade ner för trappan och ser till min stora förtjusning att min man börjat med det värsta projektet vi har i sommar - måla fönster! Han var i full gång med att skrapa, olja & måla! Heja Jesper!!! Jag blev bums på gott humör och gav glatt lilltjejen lunch. Hon var så trött att hon somnade i sin stol, så ut med henne i vagnen!


Hann städa undan lite och köpa glass & frukt innan dagens gäster kom. Man klarar ju inte av första semesterdagen utan lite sällskap av en toppen-kollega! Så härligt att umgås och fika länge utan någon press på att gå tillbaka till sitt rum... :)


När de hade åkt tillbaka till Blekinge byggde Maxan och jag en koja på gräsmattan. Hur kul är en koja av filtar, matta & kuddar? Jättekul & sååå mysigt, mamma!!! Grillade kyckling (pip, pip, pip) och duktiga ungen åt som aldrig förr! T.o.m såååås!


Alltså, en riktig smakstart av semestern... Glömde kanske nämna att det är ju sommar nu, så skönt! Snacka om att pricka in sin semester klockrent - iaf hittills... :) Nu är det bara elaka hostan som ska försvinna och rösten komma tillbaka!


Glömde ju att kommentera bilderna... Bilden till vänster - ser den märklig ut? Stegen ligger på golvet och fönsterna svävar i luften? Kunde inte låta bli att vända på den. I verkligheten hänger stegen vågrätt på väggen i garaget och fönsterna ligger på ett bord... Och var ju tvungen till att göra extra vita ramar runt - det är ju vitaste vitt som gäller idag! :)


Av Maximilia - 15 juli 2007 21:53

Ah, vilken härlig helg! Våra vänner kom tidigt på em och vi tog det lugnt i trädgården innan vi åkte ner på stan. Grillbuffé på Kaspers som jag avslutade med en ljuvlig strawberry daquiry... Mmmm!


Vidare till festivalen och först ut var The Sounds som gjorde en grymt bra spelning! Senare kom The Ark med en Ola Salo som var lika hes som jag är! Han kommunicerade tydligt ut att man ska göra det man känner för!... Känner man för att åka på festival och inte på Kronprinsessans födelsedagsfest så gör man det! :) Monarki verkar inte vara något som de röstar för... Men det var en helt ok koncert, med mycket allsång eftersom hans röst var lite skadad.


Superkul att kolla på folk, som vanligt. Var är alla dessa människor på vardagarna?!?


I dag blev det Ottos glass! Rånet var så nybakat att det fortfarande var ljummet! Glassen smälte snabbt! Hemkola & zabainone.... :P Godaste kaffet finns på Villavägen, därför åkte vi så klart dit på en kopp! Skönt att alltid känna sig välkommen!


I kväll har vi suttit ute och förundrats över vädret - kan det verkligen vara så att sommaren äntligen är här?!? Bränner lite gott i skinnet i alla fall! :)

  

Av Maximilia - 14 juli 2007 10:49

Anna hade skrivit om en "tjuvlyssnat-grej" som hon hörde på tunnelbanan. Måste ju bara berätta vad Jesper hörde vid nattbussen hem i onsdags.


Det är festival i stan och det stod massor av folk som skulle med 01:20-bussen. Bussen var försenad och det kom en extrabuss för att alla skulle komma med. När klockan hade passerat 01:20 slog infon automatiskt om på skärmen som visar när nästa buss skulle gå, i detta fallet kl 05:20.


En 18-årig tjej som är på väg på bussen utbrister: - Åh nej, har vi missat bussen?!?! Måste vi vänta till i morgonbitti nu?!?! Hur ska vi då komma hem?!?  

 Mmm, när vi alla kommit på bussen ska vi sitta där i 4 timmar och vänta... :) Go morron!


I kväll ska vi upp på stan och se om vi hittar rösten som jag tappade igår!...

Av Maximilia - 13 juli 2007 19:30

Satt ute en liten stund i träggården i em medan mannen klippte gräset och dottern grävde i sandlådan. Ljuvligt med lite värmande sol! I kväll fyller jag på med lite värmande vin, så förkylningen kanske släpper snart... :)


Jag fyller år om ett par veckor och har länge önskat mig ett linneskåp. Alla nya som jag har hittat är inte alls min stil... Jag vill ju att de ska passa in i vårt hus! Och så hittade jag det på blocket! Skåpet! Helt odiskret beordrade jag åt min man att han skulle köpa det till mig i födelsedagspresent och så blev det mitt! Tack pappa för att du hämtade det i Båstad! :) Som ni ser är det redan fyllt av tyger & kökshanddukar! Mest arvegods från min mammas moster som var sömmerska. Jag är iaf så himla glad för mitt stora skåp!


Ha en trevlig kväll, nu ska jag på galaj!  

Av Maximilia - 12 juli 2007 21:12

Sommarvädret har ju som alla vet varit bedrövligt... Det sägs att vår kommun var den blötaste i Skåne, kul. Maximilia trycker det är kul att hoppa i vattenpölar iallafall, men hon är ju den ende i familjen som har två galonställ... Kanske är det något som alla småbarnsföräldrar borde investera i?!?


Men på vädret i kväll så sa de att sommaren kommer till Skåne på söndag -åhh, vad vi längtar till söndag!


I kväll har vi varit hos vänner och grillat. Eller rättare sagt stod två killar ute i duggregn vid grillen medan vi andra satt inne. Maxan tyckte det var gott med "pip, pip, pip" - kyckling! :) Åt godaste glassen till efterrätt - Ottos glass - redi gräddglass!...


Av Maximilia - 11 juli 2007 22:10

... en så här ljuvligt sprudlande unge?!?! Nu är ju jag lite jävig eftersom hon är min unge... Men ändå?!?! Mammahjärtat spricker nästan!


Hon är 18 månader nu och redan mycket smartare än mamman - hur ska detta sluta?!?! Hon är så full av liv och testar verkligen vårt tålamod varje dag nu. Tidigare har det räckt med att spänna ögonen i henne när hon tänker göra något som hon vet att hon inte får, men det funkar inte längre. Nu är det bara att ta bort henne från situationen som funkar...


Hon har börjat vakna lite tidigare på morgonen nu, vid 7. Det är ganska gossigt när hon kommer invandrandes med tiger under armen och konstaterar förvånat "mamma nana!?!". Hon ger mig mina glasögon och tycker att jag genast ska vakna! "Pappa nana" också, men det gör tydligen inget... :) Så får man lulla ner och värma lite välling... Men det är trots allt det allra bästa sättet att vakna på!



Foto: Jenny Lesko

Skapa flashcards