Direktlänk till inlägg 17 maj 2008

Hotellet var fint iaf...

Av Maximilia - 17 maj 2008 23:44


Jag har spenderat 3 konferensdagar i Berlin. När jag berättade för en kompis att vi skulle åka, blev han eld & lågor - Berlin är underbart i maj!


Och det var det! Men eftersom jag var en del av organisationsteamet, blev det inte många timmar utomhus. De övre bilderna är från TV-tornet, där vi hade middag en kväll. Restaurangen rörde sig runt på en timme och erbjöd en otrolig utsikt över hela Berlin. 


På vägen dit hade vi en guide som hade mycket att säga om varje hus och gata vi passerade. Mycket handlade om Hitler och hans organisation naturligtvis, och gav en något besk smak i munnen. Det visade sig också att judiska affärer har polisskydd utanför - alltid. Döden & sjuka ideal vill man egentligen inte tänka på när man ska ut och roa sig. Men det var ändå kul att få se stora delar av Berlin på 45 min!


De nedre bilderna är från vårt femstjärniga hotell på paradgatan Ku'damm. Jag hade schysst utsikt och såg både ett H&M och klassiska kafét Kranzler. Nuförtiden har det tydligen förlorat sin forna glans och kallas nu i Berlinermun för Kafé smulan (typ crumbles fast på tyska...) och hänvisar till de små smulor man får på tallriken... :)


Och konferensen? Jodå, vi slet och förbannade allt&alla bakom kulisserna, visade en i princip fläckfri fasad utåt och fick toppbetyg av deltagarna! Så som det brukar vara på konferenser antar jag! :D


 
ANNONS
 
Anna

Anna

18 maj 2008 10:24

Konferens i Berlin verkar lyxigt =)
Själv ska jag ta SL-buss till Lidingö nästa vecka...

http://hallakulle.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Malin

19 maj 2008 09:42

Och när du var i Berlin bokade jag en resa till just Berlin, dock blir det först i höst (kommer att fira min födelsedag där...) Hoppas allt är bra med dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maximilia - 18 juli 2008 20:23

Från början...Min första hemsida skapade jag för över 10 år sedan. Den har funnits i många olika varianter - om Jesper och mig, vårt bröllop, vårt barn och vårt hus. Jag köpte en egen .se-domän och jag tyckte det var kul att lägga upp bilder för att ...

Av Maximilia - 15 juli 2008 01:10

När man har flyttat till en ny kust har man mycket att upptäcka.   En av punkterna på saker-att-göra-inder-sommaren-listan är att besöka byar i närheten, och det har vi gjort idag . I Västra Ströö finns en butik för sakletare. Och här fanns det grej...

Av Maximilia - 14 juli 2008 00:16

Härromdagen såg vi några gubbar på ängen utanför vårt hus som kollade, pekade, pratade och tydligen planerade något. Vi blev något nervösa, eftersom det byggs hejvilt i kommunen. Jesper tvingades ut för att hämta posten och helt apropå ställa en disk...

Av Maximilia - 12 juli 2008 10:47

Vi har fått en ny sambo. Han är praktisk och tillfredställer en hel del av våra behov i gästrummet. Jag trodde aldrig att jag skulle låta honom flytta in i  mitt liv, men nu när jag har honom är jag nöjd. Dessutom var han både lätt och billig.   Bil...

Av Maximilia - 10 juli 2008 23:49

När man är i Köpenhamn kan man alltid följa Ströget ner från tågstationen till Nyhamn. Eller går man kringelikrokar på alla bakgator. Vi gick alla bakgator vi kunde hitta.    Rosodlingar på väggen på bakgatorna, och färgglada byggnader i Nyhamn.   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se