Direktlänk till inlägg 13 juni 2008

Hemma hos... Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump

Av Maximilia - 13 juni 2008 23:23

I helgen var vi hemma hos Pippi, i Villa Villerkulla. Eller rättare sagt var vi i ett av hennes hus. Det finns ju några stycken Pippi-villor över landet, och just denna ligger på Junibacken på Djurgården.


Det var Pippi-föreställning och vår 2½-åring är så klart övertygad om att hon verkligen har sett Pippi på nära håll. Och Pippi-sången trallade hon på länge! Efter föreställning & lek bland Karlssons taknockar, åkte vi upp med  sagotåget (underbart!) till Villa Villerkulla igen och först då vågade Mia sig fram till Lilla Gubben. Hon borstade och matade honom, men vågade inte sitta på honom. Underbar spontan kärlek.Det sämsta med Junibacken, tyckte Maximilia, var att Madicken faktiskt inte var där. Bara som en liten, liten figur under sagotåget. Stor besvikelse hos en Madicken-älskande unge. Det fanns inte heller Madicken-grejer i den välfyllda bokhandeln. Undrar verkligen varför det heter just Junibacken.


Nu längtar jag till Vimmerby, får se när det blir... :)

Jominsann, det har vi gjort för våran del. Vad har ni gjort för eran del?...

(Så hade Pippi sagt, fattar ni väl!)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maximilia - 18 juli 2008 20:23

Från början...Min första hemsida skapade jag för över 10 år sedan. Den har funnits i många olika varianter - om Jesper och mig, vårt bröllop, vårt barn och vårt hus. Jag köpte en egen .se-domän och jag tyckte det var kul att lägga upp bilder för att ...

Av Maximilia - 15 juli 2008 01:10

När man har flyttat till en ny kust har man mycket att upptäcka.   En av punkterna på saker-att-göra-inder-sommaren-listan är att besöka byar i närheten, och det har vi gjort idag . I Västra Ströö finns en butik för sakletare. Och här fanns det grej...

Av Maximilia - 14 juli 2008 00:16

Härromdagen såg vi några gubbar på ängen utanför vårt hus som kollade, pekade, pratade och tydligen planerade något. Vi blev något nervösa, eftersom det byggs hejvilt i kommunen. Jesper tvingades ut för att hämta posten och helt apropå ställa en disk...

Av Maximilia - 12 juli 2008 10:47

Vi har fått en ny sambo. Han är praktisk och tillfredställer en hel del av våra behov i gästrummet. Jag trodde aldrig att jag skulle låta honom flytta in i  mitt liv, men nu när jag har honom är jag nöjd. Dessutom var han både lätt och billig.   Bil...

Av Maximilia - 10 juli 2008 23:49

När man är i Köpenhamn kan man alltid följa Ströget ner från tågstationen till Nyhamn. Eller går man kringelikrokar på alla bakgator. Vi gick alla bakgator vi kunde hitta.    Rosodlingar på väggen på bakgatorna, och färgglada byggnader i Nyhamn.   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se