Direktlänk till inlägg 16 juni 2008

Sightseeing på hemmaplan...

Av Maximilia - 16 juni 2008 23:02


Västra hamnen, Malmö


Idag drog chefen ut oss på en promenad bort till andra änden av Västra hamnen i härligt Malmö-väder - blåst & skurar. Men man blir ändå inspirerad och upplyft av området som har vuxit fram här. Underbara små färgglada hus, många små gångar och gränder, vatten överallt. Utmanande för hjärnan - här kan man gå många gånger och varje gång upptäcka nya spännande detaljer.


Och för första gången blev jag lite tagen av Turning T. Står man rakt under, är det en ganska märkvärdig syn. Och helt rakt under går det inte att stå, eftersom skrapan är omringad av vatten. Byggnaden är en enorm kontrast till området runtomkring, den står bara som en gigantisk koloss i denna lekfulla ministad.


Målet var Sundspromenaden och en liten underbar restaurang, salt&brygga. Som tur var, var promenaden väl värd resultatet! Mmmm...Och några kloka ord från chefen (ursprungligen M.K Gandhi): 
ANNONS
 
Ingen bild

Malin

17 juni 2008 10:58

Vilka kloka ord! Jag skrev ut dem och satte upp dem här på jobbet...

 
Ingen bild

Cia

18 juni 2008 16:54

Ja mä!

 
Ingen bild

Chefen

19 juni 2008 09:57

Imponerande bilder! Du är jätteduktig på att fotografera Uffe! Jag känner mig lite skräckslaget upprymd över ordet chefen. Har väl svårt att ta till mig det :-) Ha en underbar midsommar!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maximilia - 18 juli 2008 20:23

Från början...Min första hemsida skapade jag för över 10 år sedan. Den har funnits i många olika varianter - om Jesper och mig, vårt bröllop, vårt barn och vårt hus. Jag köpte en egen .se-domän och jag tyckte det var kul att lägga upp bilder för att ...

Av Maximilia - 15 juli 2008 01:10

När man har flyttat till en ny kust har man mycket att upptäcka.   En av punkterna på saker-att-göra-inder-sommaren-listan är att besöka byar i närheten, och det har vi gjort idag . I Västra Ströö finns en butik för sakletare. Och här fanns det grej...

Av Maximilia - 14 juli 2008 00:16

Härromdagen såg vi några gubbar på ängen utanför vårt hus som kollade, pekade, pratade och tydligen planerade något. Vi blev något nervösa, eftersom det byggs hejvilt i kommunen. Jesper tvingades ut för att hämta posten och helt apropå ställa en disk...

Av Maximilia - 12 juli 2008 10:47

Vi har fått en ny sambo. Han är praktisk och tillfredställer en hel del av våra behov i gästrummet. Jag trodde aldrig att jag skulle låta honom flytta in i  mitt liv, men nu när jag har honom är jag nöjd. Dessutom var han både lätt och billig.   Bil...

Av Maximilia - 10 juli 2008 23:49

När man är i Köpenhamn kan man alltid följa Ströget ner från tågstationen till Nyhamn. Eller går man kringelikrokar på alla bakgator. Vi gick alla bakgator vi kunde hitta.    Rosodlingar på väggen på bakgatorna, och färgglada byggnader i Nyhamn.   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se