Senaste inläggen

Av Maximilia - 20 december 2007 22:22


Förra veckan var det dags för julkortsposering! Det är så mysigt att få bilder av andras ungar, så det är klart att vi också måste göra så!

 Men det är ju inte lätt att få en 2-åring att vara stilla en sekund. Och ha luvan på sig. Tills hon själv bestämde sig för att ha det orangea skärpet på sig. Då ställde hon sig och poserade för mamma. Fram med bröstet och ut med rumpan. Pluuuta med läpparna. Något frånvarande och drömmande i blicken. Så där - perfekt fotomodell!

ANNONS
Av Maximilia - 19 december 2007 15:39

Nu när Ulrica ska sluta

är det nära att jag börjar tjuta

Men först ska hon ha jävligt massa fester och vara fri

Sedan börja på nytt lär det tydligen bli

Så jag hoppas hon kommer få en härlig jul och riktigt njuta!!!


Så söta kollegor man har! Denna fina vers har Malin knåpat ihop. Jag kommer att sakna alla härliga sällskapssjuka kollegor och alla bekymmer och glädjeämnen som de delar med sig av. Som tur är flyttar vi inte till världens ände, så vi kommer höras ändå. Men aldrig luncha på hotellet igen.


2 dagar kvar.

ANNONS
Av Maximilia - 16 december 2007 21:11


Maximilia tyckte det var jättekul att hjälpa till att klä granen! Alltför många kulor hamnade dock på samma gren, så efter att granen hade vält försökte vi locka henne till att använda fler "ensamma" grenar... :)


Julen är här!

Av Maximilia - 14 december 2007 13:50

Maximilia är minsann 1/8-del norska, så därför tycker vi extra mycket om mysiga norska uttryck! Och visst är det härligt att önska någon god förjulstid?! Som att man skulle önska någon trevlig förväntanstid. Eller trevlig förhoppningstid. Ja, det finns kanske inte någon självklar översättning, men den engelska funkar ju alltid!


Happy pre-christmas time!!

Av Maximilia - 13 december 2007 22:57

11 nätter före jul...


Av Maximilia - 9 december 2007 19:59


Skulle ha fyllt den med röda små stenar el dyl men har inte hittat några...


Nu ska jag njuta av Love actually och X-mas is all around... :)

Av Maximilia - 8 december 2007 21:17

Julen 2004 var magisk. Det var vår första i huset och lagom till julbuffén stod uppdukad började det snöa! Stora, tunga flingor. Allt blev ljust och vackert. När våra gäster hade farit hem, så gick vi ut och byggde oss en stor snögubbe och en vacker snölykta. Kramsnö gör det så enkelt. Nästa dag började all snö att smälta igen och hade det inte varit för de långlivade resterna av vår snögubbe, så skulle man nästan kunna tro att de var en dröm. Snö på julafton - mångas dröm.


I år är det vår sista jul i detta hus. Så sorgligt. Vi avslutar detta kapitlet och går vidare. Nästa jul blir vår första igen, där vi då bor. Det är ju alltid speciellt!


Det vi önskar oss just nu är att vi hittar ett bra boende för oss alla tre. Och att vi kan flytta in den 1 mars! Vi har ju sålt vårt hus! Vi har sålt vårt hus! :) Lättnad. Vi behövde inte ens lägga ut det på marknaden, utan vi sålde till ett par som la bud på huset redan när vi köpte det för 3½ år sedan! Galet, men det känns så bra att sälja till just dem! Men sån ångest... Vårt hus är i superbra skick, sa besiktningsmannen. Alla värden var jättebra. Mmmm, vi vet. Vi har tittat på många liknande hus, men inte hittat ett enda som är på samma nivå som detta! Inte ens i närheten. Hur ska vi hitta ett lika bra boende? Det borde ju finnas. Huset i Svedala var inte bra. Håll tummarna för att huset vi ska titta på i morgon är "vårt"!  


Jag jobbat 55h denna veckan, 21 h övertid! Örk.


Av Maximilia - 2 december 2007 22:53

Vi har alltid påstått att vår dotter är speciell - det gör väl alla föräldrar! Det är iaf tydligt att hon är väldigt verbal för sin ålder. 1 år och 11 månader. Hon sjunger hela sånger, som Bä Bä Vita lamm, Blinka lilla stjärna osv. Och byter ut personer i tex Heja Bamse till Heja Pappa! Lite smart, tycker vi... Och förskolepersonalen påpekar det nästan varje dag. Nu pratar hon jäääättemycket. Och härmas... :)


Men ikväll höjde hon sig en nivå! Jag hade en Elsa Beskow bok som hon fick för ett par månader sen. Jag tänkte att hon skulle tycka att Tomtebobarnens röda luvor var fina. Så ville hon att jag skulle läsa den, och sedan dess vill hon höra den varje dag! Det märks att hon tycker den är lite lång, för vi hinner till lite mer än halva när hon resolut slår igen boken.


Hon har sina favoritdelar. Där grodorna hoppar och mammagroda är på bilden. Och stygga ormen som igelkotten äter upp! I kväll när vi låg i mörkret i hennes stora säng och skulle försöka somna sa hon plötsligt: Månen dyse lar... Eh? Va? Månen dyse lar, mamma. Finger munnen. Och då fattade jag, hon låg och tänkte på Elsa Beskows finurliga små texter. Från 1910.


Men kvällarna blir mörka, och månen lyser klar,

han blickar ner på barnen så underlig och rar.

De står och ser tillbaka med fingrarna i mun,

tills mor fått dem i sängen och vyssjar dem i blund.


Sen sa hon: Egen måne hemma. Jaha, önskar du dig en egen måne i julklapp, frågade jag. Mmm, mamma osså egen måne. Pappa meee, säger hon allvarligt.

:)

Så nu önskar vi oss egna månar i julklapp. Undrar om tomten kan blippa några såna till oss?!?!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se