Senaste inläggen

Av Maximilia - 2 december 2007 14:06


Här hemma blev det 4 olika adventljusstakar. Vilken tur att jag har bloggningsämnen säkrade för de närmaste 3 söndagarna!...


Ha en skön dag!

ANNONS
Av Maximilia - 1 december 2007 22:47

Det är väl ingen som har missat att vi har det lite hektiskt i våra liv just nu. Sen vi bestämde oss för att sälja huset för lite mer än en månad sen har varje ledig stund ägnats åt hus. Många stora strategiska beslut ska tas och på dem följer många små. Vi hade visning på huset i onsdags (vet inte mer än) och inför det jobbade vi stenhårt med att plocka undan och måla lite här å där.


Så plötsligt, när jag kom hem från jobbet i fredags, så fanns det inte så mycket att göra! VA! Kan man vara LEDIG och bara göra det man känner för?! Pyssla? Baka? Blogga? Herregud, vilken LYX! (Visserligen är hela familjen rejält förkylda, men ändå!) Jag försökte natta en ytterst trött och vaksam Maximilia. Mamma, inte nere. Sitta här, sa hon så fort jag trodde att hon sov och försökte smyga iväg. Men så till slut tog jag mig fram till vindsförrådet och julsakerna! Dök ner i första bästa påsen och drog fram alla adventsljusstakar (vi har för många?) och några små pyttiga tomtar som Maximilia kan pynta med. Sen gick jag där och pysslade. Wow!


Denna adventskalender som mormor köpt tejpades upp. Både mormor och farmor har bidragit med paket. Det är små tvättklämmor där de limmat på både siffor och en figur. Väldigt söt, men med alla paket blir det lite plottrigt... Nåja, jag har ju rensat bort allt annat... :) Och det finns gott om plats för julkort på hyllan över!

Så mysigt att komma ner i vardagsrummet i ottan och vi hann inte tända några lampor förrän Maximilia utbrister: Mamma!!! Titta!!! Busig tomte! Paket, många paket. Når inte!!! Och vi behövde inte tända, hon glittrade och lös så mamman blev rörd och fick ropa på pappan! Detta måste du se! :)


Senare fick hon syn på en halmgris och två bockar som jag ställt i ett hörn och hon blev helt fnissig! Hon vågade inte gå fram till dem först, men till slut, lite från sidan så högg hon dem! :)


Vilken härlig tid vi har framför oss! Mycket nya saker för en snart 2-åring. Och alla dessa paket hela tiden! Vad ska vi ta oss till i januari?... :) Men jag är säker på att december kommer att bli ljuvlig! Och jag ska verkligen njuta av min dotter och hennes härliga reaktioner på allt!

ANNONS
Av Maximilia - 29 november 2007 21:46

Vi är mitt uppe i husköp och hussälj.


Det blir bara 3½ år i detta huset, som verkligen känns som vårt hus. Så mycket som vi inte är klara med, men jag älskar varenda skavank. Hoppas att jag kommer att älska det nya husets skavanker, det finns nämligen många såna. Dags att dokumentera det vacka vi har i tre månader till.

 

Man frågar sig hur man ska kunna återskapa detta favoritrum i nästa hus. Nästa hus är nämligen mer av en funkisstil snarare än allmogestil. Passar våra grejer där? Kommer jag en dag älska stavparketten lika mycket som mitt vitsåpade furugolv?


Jag har ju växt samman med detta huset. Gjort husets stil till min. Kommer jag älska raka lister lika mycket som vitmålade allmogelister? Kommer jag att inse att teak är bättre än vitmålad furu? Släta dörrar än spegeldörrar?


Av Maximilia - 24 november 2007 20:27

jag kan inte veta
vad som är rätt för dig
jag kan hjälpa dig att leta
om du stannar här hos mig

för jag har rest på en ensam väg
och det känns som jag har kommit fram

 för du är det bästa som hänt mig
jag måste få säga det till dig


Kommer ni ihåg den? Ratata, för evigheter sen. Mellan dröm och verklighet. Och läs detta...


för mig är du det vackraste som finns,
för mig finns inget annat
det finns saker som alltid fortsätter växa,
när allt annat har stannat


Mauro. Funkar otroligt bra när man packar en hel lördag. Och har hela kvällen kvar.

Av Maximilia - 23 november 2007 14:54

När man pratar om skönhet så säger man ju att den kommer inifrån. Detta hus har en inre skönhet som bara känns, den syns inte. Visst kan man ana vackra parkettgolv från 1948 och det är väldigt högt i tak. Men ytan är något mustig för vår vita smak. Milt uttryckt. Ytan kan vi ändra, men aldrig ta bort den underbara känslan som infinner sig. 


Håll tummarna för att vår besiktningsman håller med oss, för nu är det i princip vårt!

 

Av Maximilia - 20 november 2007 20:48

Har man haft vattenläcka i köket, dragit upp kork-o-plast, hittat grangolv och målat det vitt - då måste det vara omgjort! Och effekten var så klart enorm. Jag älskar mitt ständigt skitiga, men ganska vita golv! :)


Av Maximilia - 7 november 2007 08:22

Bloggen ligger tyvärr långt nere på min prioriteringslista just nu. Så här ser min vardag ut just nu! För det första har jag ryggskott efter att ha suttit i konstiga ställningar och målat dörrar och lister, AJ! Diklofenak, tack! Därför är listan över grejer vi ska göra innan husförsäljning ännu tyngre. När blir jag ok i ryggen så jag kan pricka av på listan? Men egentligen är det mest många smågrejer. Vi har bokat in släkt och vänner som kommer hjälpa oss med allt från barnpassning till toalettinstallation. Vi har förresten valt att sälja utan mäklare nu. Jag är ju informatör och min man säljare - klart att vi borde kunna sälja ett hus! :) Annonsen kommer säkert här på bloggen inom ett par, tre veckor.


Vi spenderar ganska mycket tid på nätet där vi letar efter villa/radhus. Eftersom vi är öppna för ganska många små samhällen utanför Malmö, så är det inte bara huset i sig som vi letar efter information om utan vi måste ta reda på hur kollektivtrafiken ser hur, hur kommunen verkar fungera, om det finns dagis i närheten osv... Det tar mycket tid! Och sen är det ofta visningar på helgerna - samma helger som vi borde fixa med vårt eget hus. Det kör ihop sig!


Och då hamnar bloggen längre ner på min lista. Och inte ens tisdagstemat fixar jag att uppdatera, trots bra teman. Tisdagar är ju nämligen min TV-kväll med Ugly Betty (tyvärr samtidigt som Äntligen hemma), Desperate housewives (tyvärr samtidigt som House) och Brothers & Sisters. Sen är kl 23 och jag borde sova! Och nu borde jag jobba!


Ha en riktigt bra dag! :)

Bild från http://www.kreativinsikt.se/

Foto: Stig Kälvelid

Av Maximilia - 29 oktober 2007 21:06

Just nu är det mycket hus. Hus som vi vill sälja och hus som vi vill köpa. Fast kanske flest hus som känns helt tomma, ocharmiga, själlösa. Såna är vi inte intresserade av. Fast det är inte alltid så lätt att se på bilderna på Hemnet, så då åker man på visning ändå. Och vilket slöseri med tid! Plötsligt blir vårt hus mycket mer värt! Hoppas mäklaren också ser det i morgon när han kommer hit!


Vårt hus byggdes 1938 och på 70-talet hade de förra ägarna den goda smaken att byta ut eterniten mot träpanel. Tomten är stor - för stor för oss - men på 40-talet fanns det 14 äppelträd här. Nu är det mest gräs, singel, häckar och höga träd. Och syrén! Det lilla huset är vårt pannrum & förråd.

 Privata bilder


Inne i huset är alla snickerier välgjorda och ger en härlig karaktär! Vackra fönsterkarmar och spegeldörrar är viktigt för mig, har jag insett. Vi har också härliga trappor och hela 3 toaletter! Lyx när man är 3 i familjen. Drömmen hade varit att öppna upp i nock på ovanvåningen och måla våra trappor vita... Men det får nästa ägare göra!


Privata bilder


Så när vi nu letar efter ett nytt hus, så har vi ganska specifika krav... I kväll var vi ute på slätten och tittade i en underbar skånelänga. Där fanns så mycket som gjorde att vi vet att vi kommer att trivas där. Tyvärr vet vi att det är fler som kände så... Får se var budgivningen hamnar. 


Jag skulle gärna flytta in direkt...Bilder från Hemnet

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se