Senaste inläggen

Av Maximilia - 3 april 2008 21:24

Foton från www.kavlinge.se


Inlägg variant: Hej-å-hå

Ja, så var vi här! Alla papper är underskrivna och alla pengar är överförda hit & dit. Alla kartonger & möbler slet nästan sönder hela familjen... Men nu är vi inne och har grejer i vartenda hörn! Utom nåt enstaka som vi sparat till gigantspindlarna i källaren - superläskiga!


Vi försöker vara lite duktiga och plocka lite varje kväll, men vi är så trötta... MiaPia har blivit frisk, tror vi, men vi vuxna är lite köriga i magen. Inte kul att inte orka ta tag i kaoset. Men det ordnar sig.


Inlägg variant: Jag är åkskjuk

Livet är en berg&dalbana just nu. Huset i Hammar ekar tomt och Huset i Furulund är fullproppat. En sorgetår när jag sakta gick ner för de knarriga trapporna för sista gången. En glädjetår när vi gled fram över det platta, vackra skånska landskapet mot vårt nya hem.


Magkänslan säger fortfarande att vi har gjort rätt val. Men man blir så berörd av kommentarer från vänner som vi flyttat längre ifrån. Som Kalle, 5, som kommer sakna en speciell del av vår gamla trädgård. Och Theo, 2, som vägrade gå till gamla dagiset, utan ville också gå på Mias nya.

Alla känner, både stora och små.


Inlägg variant: Reality check...

Andra arbetsdagen i nya huset. Jesper och jag håller på att klä på oss och Mia vaknar. Ni inte jobba, säger hon. Och genast får man en liten tagg i hjärtat. Jo, älskling, vi måste jobba...


MEN, vem ska då sätta på Madicken?!?


Svaret är så klart att hon själv hanterar DVD:n brillant, men Mormor hjälpte henne att sätta på TV:n.

Jaha, så mycket var man värd.VÄLKOMNA HIT, förresten! :D

Och vi har ingen telefon än, därför har inga flyttkort skickats...

ANNONS
Av Maximilia - 27 mars 2008 21:40


Första släpet står packat på gården och väntar på tidig avfärd. Vi har inte hunnit packa undan så mycket av "det sista" som vi önskat, men det ordnar sig väl. Just nu har Jesper kräkjour uppe i sängen! Inte så bra timing. Tvättmaskinen & toaletten får sig en sista omgång... Stackars Mia. Och håll tummarna för att vi inte blir sjuka allihopa!


ANNONS
Av Maximilia - 22 mars 2008 22:31


Svärmor med sambo är här. Det blir inte så många utflykter, för vädret är minst sagt lynnigt på Österlen. Så istället är det full rulle med kurragömma, leka affär och pulkaåk!


Jesper och jag försöker hålla högt tempo med packning, och jag tror nog att vi ligger i fas... Det är inte många dagar kvar, fast Jesper tyckte ändå att jag tömde för mycket i köket. "Det kan ju inte var tomt överallt"... Jo.  För vi har bara några timmar kvar här! WOW!


Och svärmors kanelbullar är precis så goda som de ser ut! :)


Av Maximilia - 16 mars 2008 21:24

Eller, jag tycker verkligen inte om bananer.

Ändå är detta mitt andra inlägg denna månaden som handlar om bananer. Förra handlade om min dotter som delade banan med sin kompis. Detta handlar egentligen bara om att det står banankartonger i vartenda rum i hela vårt hus. Nästan. Inte i badrummen.


Läste någonstans att man ska räkna med 1 kartong per kvadratmeter. Jösses.

 


Vi har packat lite överallt, och klart i vissa rum. Bastun är tex numera fylld av färdigpackade väskor och kartonger. Vinden på förrådet var fylld med tomkartonger som ligger i bilen och kommer åka till tippen i morgon. Jag tror vi har koll på läget. Fast jag vet att jag inte kommer känna mig lika tillfredsställd i morgon kväll, när jag inte ens kommer hem efter jobbet. Nu är det inte många dagar kvar...  


Och jag försöker ignorera förkylningen som försöker ta över min kropp! Mer alvedon och sedan säng!

Av Maximilia - 12 mars 2008 22:09


Mia har fått plats på avdelningen Humlan och surrar in där redan den 2 april! Efter bara 2 av 4 månader i kö, otroligt va? De har en Reggio-Emilia-inspirerad inriktning mot skapande. Låter kul, egen ateljé och allt! Hoppas hon kommer att trivas! :) 

Av Maximilia - 12 mars 2008 11:57

Nu när vi rensar och rensar kan man ju undra om vi verkligen behöver så stora förvaringsmöjligheter? Men bra förvaring behövs ju alltid! Jag är bättre på att fylla än att rensa...


Jag har aldrig gillat vitrinskåp, det är inte min grej. Antingen har man sina saker i en bokhylla eller i ett skåp med hela dörrar. Tyckte jag - tills jag såg detta underbara skåp från Ikea. Jag blev definitivt påverkad av miljöbilden där de visar att man inte alls behöver förvara porslin och glas i sitt vitrinskåp... Visst passar det ihop med våra andra gamla skåp?! Ja, det ska få flytta in hos oss i Furulund!


Av Maximilia - 11 mars 2008 18:26

Ja, kolla in Påskliljorna som jag tog kort av idag 080311! Kan man bli annat än glad och tralla som Tjorven?!?


Och här kommer lite mer glad text... :)

Nu ska du höra nånting som jag vill tala om,
jag såg en lärka nyss, och det var våren som kom.
Nu är våren kommen,
nu är våren kommen,
alla lärkor börjar drilla då, just då.
Vårens eldar brinna,
vårens bäckar rinna,
vårens kvällar är så blå, så blå, så blå.

A Lindgren - Vår på Saltkråkan

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se