Senaste inläggen

Av Maximilia - 8 mars 2008 22:03

Ikväll var det fest igen! Maximilia höll sig pigg och vaken genom ett par klunkar cola och en liten skål skruvar. Sen kunde hon dansa, tralla och springa runt under hela Melodifestivalen! Hon snurrade tills hon blev yr och föll skrattande i golvet! Bäst tyckte hon nog att Nordman var. När det var slut bröt hon ihop av trötthet och snyftade "mediifettivaen luuut...."


Nu ser vi fram emot nästa veckas fest!! :)

ANNONS
Av Maximilia - 7 mars 2008 09:29

Nu när man står i flyttkartonger, rensa-ångest, planeringshysteri och gigantiska att-göra-listor är behovet stort av lite lugnande inspiration.

Bilder lånade från Hemnet, hus i Mariefred


Tänk att ha vit panel överallt, både liggande och stående i en salig röra. Mardröm för vissa, men helt underbart vackert i mina ögon.


Nu är det bara 3 veckor tills första lasset går! Och det ska hända så vansinnigt mycket under dessa tre veckor, både på jobbet och hemma. Nu längtar jag bara tills jag kan åka hem i em och börja en riktigt rejäl pack-helg! Jesper har hämtat 17 banankartonger till, som jag snabbt kommer att fylla. I helgen är det förråd & bastu i källaren som ska tömmas helt, vilket säkert kommer resultera i en stor hög som ska till tippen. Skönt!


Vi funderar mycket på i vilken ordning vi ska flytta saker. Det är svårt när man har en 2-åring som kommer bli helt hysterisk om hennes bokhylla, docksäng eller kläder är borta. Även om vi pratar om att vi ska flytta och tittar på bilderna på det nya huset varje dag, så är det ändå svårt att förstå vad som händer. Hon har hjälpt mig att packa, men det har ju bara varit neutrala saker. Som tur är lämnar vi över henne till mormor hela flytthelgen för att det inte ska bli alltför traumatiskt. Jag vill inte att hon ska se att mamma och pappa lastar en släp, säger hejdå och kör iväg... Nåja, vi kommer säkert på hur vi ska göra. Annars kommer min strålande svärmor över påsk, och hon brukar ha kloka idéer. :) 


 

Förresten - någon som har lust att rensa lite ogräs och kratta singel?...

ANNONS
Av Maximilia - 2 mars 2008 22:43

Ljuvliga knoppar...

Fördelen med att bo i Skåne är att våren kommer innan vintern ens hunnit hit...


F.ö har vi under helgen tömt, rensat och fyllt varenda vrå med packade flyttkartonger... Nu närmar det sig! & man blir ju alltid lugnare i själen när man tar tag i saker och speciellt saker som man inbillade sig var jobbiga. Nu är vi på G!

Av Maximilia - 1 mars 2008 21:59

Maximilia har några riktigt bra kompisar. Jag tror inte att det är så vanligt för 2-åringar, men hon har fyra kompisar som nästan är som hennes syskon. Jag önskar verkligen att de kommer vara riktigt goda vänner, även efter vi har flyttat...

Av Maximilia - 29 februari 2008 10:02


Igår var en torr dag! Torraste dagen hittills. Maximilia kom hem med samma trosor på sig som hon hade när hon gick till förskolan. Och inte en endaste droppe kom i byxan hemma heller. Så en stolt mamma slapp tvätta kisstrosor igårkväll! Nu håller vi tummarna för att trenden håller i sig.  Vi vill gärna att hon ska vara så säker som möjligt innan vi flyttar. 


Och visst hjälper det med fina trosor! Hon gillar de torra på bilden, hennes Pippi-trosor (så klart) och ett par med stjärnor... Och vilken söt liten rumpa hon har! :)


Av Maximilia - 24 februari 2008 22:59


Vi var uppe å hoppade! Fast jag låg på golvet och våndades innan resultatet kom... Låten fick högsta betyg av tre två-åringar, en fyra-åring och en fem-åring! Och ett antal 35-åringar... :) Glädjespridare!


Av Maximilia - 21 februari 2008 09:59

Denna veckan var tisdagstemat längtan... Och fastän jag längtar så otroligt mycket efter otroligt många olika saker, så orkade jag inte göra ett inlägg. Så det är väl min första längtan – jag längtar efter ny energi! Och ny energi hoppas jag få när äppelträden står i blom och blommorna ska vattnas!

Foto: eget mobilfoto från sommaren 2007


Jag längtar efter att flytten är klar, att dagisplats är fixad, att känna mig helt bekväm på det nya jobbet, att ha mer pengar i plånboken alt. köpt många nya skor/kläder/möbler, att bara sitta i en stol och blunda & njuta av vårsolen och bara få vara. Jag längar efter när måste blir vill igen... 


Jag längar också efter alla mina vänner och familj som jag inte har träffat på länge. Att få bjuda dem till vårt nya hus, som jag längtar efter att stolt få visa upp.  


Jag längar till sommaren, semestern och augusti. Och första julen i nya huset.  


Men igår kväll var jag ute med kära gamla vänner och samlade på mig ny energi så jag är mycket piggare idag, trots att jag sovit allt för få timmar! Tack söta vänner och sötaste svärmor som fick upp mig ur soffan! :)

Av Maximilia - 16 februari 2008 22:21


Jösses, vilken delfinal!!!


Bröderna Rongedal var helt outstanding i sina underbara röda kostymer.  Maximilia och jag satt i soffan och diggade ordentligt! När låten var slut sa hon precis det som mamman tänkte: Igen! Och när de sjöng igen efter de var klara för final var hela familjen uppe och dansade, klappade och hoppade!! En familjefest!


Jag lovar redan nu att rösta på dem när de är i Globen! Just nu tävlar de mot Christer, Amy och Sanna. Och Rongedalarna och Sanna är verligen på en helt annan nivå. Jag blev verkligen mållös av Sanna - hon är så jäkla duktig. Första gången i Melodifestivalens historia som någon är själv på scen. Och Sanna fyllde hela scenen själv.


När Morgan Pålsson dök upp i rutan sa Mia: Fint hår!! :D

Och jag skrattade högt när Björn skulle flyga med von Zweigbergk! :D


Jesper tyckte att denna omgången var sämre, och att Lasse Lindh var bäst.


(Ja, Mia var uppe så sent... Vi sov mellan 2 och 5 så det var inte lönt att försöka lägga henne tidigare, men hon var helt slut efter kalaset!)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se